luni, 4 aprilie 2011

Unde a disparut iubirea....

Unde a disparut iubirea....

      Ma intreb ades de ce sunt atatea despartiri? De ce nu mai sunt iubiri ca ,,Paul si Virginia", ,,Romeo si Julieta", ,,Tristan si Isolda"...etc.
Poate sunt de vina timpurile noi pe care le traim...poate chiar noi femeile gresim prin moda, mai mult dezbracat decat imbracat... da cred ca asta este una din cauze.
Barbatul este din nastere un vanator, un cuceritor. Femeile din zilele noastre ofera totul asmutind doar simturile nu si sentimentele mai profunde.
Am ajuns sa regret vremurile cand barbati erau curiosi sa vada ce-i mai sus de varful botinei, dornici sa savureze din privri o glezna de picior, dornici sa descopere Femeia.
      Femeia din trecut isi arata mai intai iscusinta vorbi, inteligenta, si frumusetea sufletului de care se indragostea barbatul, cucerindu-l incet si temeinic. Astfel iubirile erau eterne. Chiar si in urma cu 30-20 de ani mai erau iubiri de durata.
       Acum barbatul vede expus totul ca o marfa pe galantar care i-a incins simturile, o ia, o ,,poarta" ceva vreme si dupa un timp o arunca ca pe o haina de care sa saturat, a vazut altceva mai frumos poate.... Nu a reusit macar sa-si dea seama ca langa el era o femeie cu un suflet minunat, care sa daruit lui cu multa dragoste, care ar fi facut totul ca el sa fie fericit, care ar fi stat cu el chiar daca ar fi avut un accident si nu ar mai fi fost la fel de frumos...pentru ca femeia stie sa daruiasca.Dar EL nu a avut timp sa vada sufletul Ei, trecand perioada de atractie fizica el o respinge si cauta altceva. Iar apoi vine altul care vede intr-o femeie divortata doar o haina sechand hand, aruncata de unul si luata de el...si asa istoria se repeta. Nu uitati femeilor, niciodata nu veti mai fi un suflet pur. Veti fi un suflet ranit, un suflet temator si incet, incet va ve-ti pierde increderea si asta din cauza voastra, din cauza ca ati cedat prea usor, din teama de a nu-l pierde pe omul iubit.
       Barbati au uitat sa cucereasca, sa vaneze, sa descopere incetul cu incetul sufletul femeii. Femeia zilelor noastre se ofera pe tava si ei iau, pentru ca ei cred ca femeia i-se cuvine, nu mai lupta ca sa o cucereasca, caci in incercarea lui de a o cucerii poate descoperi sufletul femeii...poate descoperi ca e un om cu care poate trai, imparti bune si rele...De acceea va zic asa: inainte de a va daruii din prima zi sau prima luna, mai ganditi-va, fiti mai greu de cucerit, lasati timpul sa va uneasca, lasati barbatul sa va cunoasca .... Cum comentati doamnelor acest fapt...aveti alte pareri?
Iar voi domnilor ce parere aveti?
articol scris de Rodika

Un comentariu:

  1. este adevarat, si totusi ... ce este sa fie, va fi. depinde de femeie, si de barbat, de apropierea lor. oricum, le "coup de foudre" nu dureaza. nu te indragostesti doar de fizicul cuiva, ci de profunzimea lui ca om, te indragostesti de afinitatea dintre voi, pana ajungi (si aici sunt cazuri rare) la o dragoste neconditionata.

    RăspundețiȘtergere