Cele 7 super alimente
din Biblie
Cu totii incercam sa avem o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata care sa ne mentina corpul la greutatea ideala. Care este insa cea mai buna varainta de nutritie?
Daca deschidem
Biblia la Deuteronom 8:8 si 8:9 vedem ca Dumnezeu le promite evreilor “o tara
in care se afla grau, orz, vita de vie, smochine si rodii … maslini, untdelemn
si miere, in care fara lipsa vei manca si nu vei duce lipsa de nimic”.
Desi profetii
antici precum Moise (Deuteronomul se mai numeste si A cincea carte a lui Moise)
nu invatasera inca despre termenul “antioxidant”, ei cunosteau secrete bine
pastrate, oferite direct de divinitate.
Astfel, a luat
nastere lista biblica de “super alimente”. Iata mai jos care sunt acestea si de
ce sunt atat de sanatoase pentru organism.
1. Graul

Produsele din
grau integral contin peste 30% din doza zilnica de fibre de care organismul
uman are nevoie. De asemenea, sunt foarte bogate in mangan si magneziu.
O dieta bogata in
cereale integrale este extraordinara deoarece creste nivelul de energie din
corp si totodata scade riscul de diabet de tip II, pietre la rinichi si alte
probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave.
2. Orzul

Foarte bogat in
fibre, orzul este extraordinar pentru sanatatea intestinala si poate sa reduca
nivelul colesterolului dar si riscul de cancer la colon, diabet de tip II (in
special daca este consumat cu regularitate).
De asemenea,
orzul contine cupru, despre care a fost descoperit ca ajuta la reducerea
simptomelor de artrita.
3. Strugurii
(vita de vie)
Cu totii stim ca
sucul de struguri si vinul sunt gustoase, insa sunt ele bune pentru sanatatea
noastra? Ei bine, strugurii contin compusi nutritionali denumiti flavonoide
despre care se cunoaste ca pot reduce riscul formarii de cheaguri de sange in
organism si protejeaza organismul uman de colesterolul “rau”.
Bogati in
antioxidanti, strugurii ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare, mai
ales in cazul femeilor.
4. Smochinele
Aceste fructe
extrem de dulci ce pot fi mancate atat uscate, cat si crude, contin un nivel
foarte ridicat de potasiu, o minerala ce ajuta la controlul tensiunii
arteriale.

Smochinele sunt
de asemenea bogate in fibre dietetice ce ne pot ajuta sa scadem in greutate si
sunt o sursa majora de calciu, protejand densitatea oaselor.
Desi nu sunt
consumate de om ca atare, frunzele de smochin sunt prelucrate intr-un extract
despre care se crede ca poate reduce nivelul de insulina al diabeticilor.
Atunci cand a
pictat Capela Sixtina, Michelangelo a reprezentat “fructul interzis” printr-o
smochina si nu un mar (ideea ca fructul interzis este un mar vine dintr-o
confuzie din limba latina – malum inseamna atat rau – Pomul cunostintei binelui
si raului – cat si mar).
5. Rodia

Fiind bogat in
antioxidanti, ne apara de colesterolul “rau” si imbunatateste circulatia
sangelui in organism.
Rodiile pot de
asemenea sa reduca riscul de cancer la san si sa domoleasca simptomele de
artrita.
6. Uleiul de
masline
Maslinele si
uleiul extra-virgin de masline obtinut prin presarea la rece a acestora contin
numerosi antioxidanti care reduc nivelul colesterolului negativ din organismul
nostru.

Ele sunt bogate
si in acizi grasi nesaturati, in “grasimi bune” care diminueaza efectele
colesterolului “rau” si “produc” colesterolul benefic pentru om.
Continand vitamina
E, uleiul de masline protejeaza impotriva cancerului la colon, lupta impotriva
gastritei si a altor probleme la stomac.
7. Mierea
Pe langa faptul
ca este un indulcitor natural, mierea abunda in antioxidanti si este
considerata a fi o substanta anti-virala, anti-bacteriala si anti-fungica.

Prin efectul
antiiritant, este utilizata pentru pielea sensibila si produsele de ingrijire a
bebelusului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu